Promopuzzel
Postbus 9105
1180 MC Amstelveen
The Netherlands
Tel. +31(0)20 345 28 24
info@promopuzzel.nl

Informatie aanvraag folrmulier - contact
 
Ontwerp en vormgeving van uw eigen legpuzzel of spel
 

Uw eigen ontwerp
De vormgeving van de puzzels en spellen is geheel vrij. Bij een aantal puzzels en spellen kunt u alle zijden van het deksel laten bedrukken, voor andere uitvoeringen ook de bodem. De bedrukking wordt meestal uitgevoerd in vierkleurendruk, 'full-colour'.

Wij kunnen de opmaak voor u verzorgen ...
Voor de keuze van het ontwerp bent u helemaal vrij. We kunnen u natuurlijk wel adviseren of een voorstel voor de vormgeving van de bedrukking maken. Onze professionele vormgever kan tegen een zeer acceptabel tarief al uw wensen en verlangens verwerken in een speciaal voor u vervaardigd ontwerp.

... of u verzorgt de opmaak zelf
U kunt de vormgeving ook helemaal in eigen beheer uitvoeren door de opmaak zelf te verzorgen of uw communicatie-afdeling of reclame/vormgevings bureau het ontwerp en de layout te laten maken.

Een goed product staat of valt met een goede vormgeving. Die bepaalt of uw boodschap duidelijk over het voetlicht wordt gebracht. Dat geldt voor bedrukte speelkaarten maar ook voor legpuzzels, memo-spellen en andere spellen. Die vormgeving kan klassiek zijn of modern, 'design' of laagdrempelig. Dat heeft te maken met de uitstraling die u het spel wilt geven.

Speciaal gedrukt spel bestaande uit grote kaarten, kleinere speelkaartformaat kaarten en een gebruiksaanwijzing boekje, samen verpakt in een doosje met deksel.

De keuze van het te gebruiken materiaal speelt een belangrijke rol bij de uitstraling van het uiteindelijke spel. Een kaartspel op voordelig enkelvoudig sulfaatkarton is een goed werkend weggevertje waar ontvangers blij van kunnen worden. Maar een echte bridger die aan competities meedoet zal aan kaarten van echt speelkaartenkarton de voorkeur geven.

Een memo-spel op 320 grams karton ziet er prachtig uit en is natuurlijk heel goed geschikt om per post te verzenden. Maar de 'echte' memo-kaartjes van ca. 1,5 mm dik, zoals u die kent van de speelgoedwinkel kunnen kleine kinderen makkelijker oprapen en uitsorteren.

Ook de technische aspecten van de vormgeving zijn belangrijk. Dat een ontwerp er op een beeldscherm leuk uitziet wil nog niet zeggen dat het ook de juiste kwaliteit heeft voor drukwerk.

Onze professionele vormgever kan een goed ontwerp voor u maken dat voldoet aan alle technische eisen. En de kosten vallen erg mee. Het is toch zonde om honderden euro's aan drukwerk te laten maken en daarbij een paar tientjes op de vormgevings- en opmaakkosten te bezuinigen zodat het eindresultaat onbevredigend is?

De kosten van vormgeving en opmaak zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen maar we kunnen u altijd, vooraf (na overleg) een bindende totaal-prijsopgave voor de vormgevings- en opmaakkosten geven.

Technische kwaliteit
Voor drukwerk geven we de voorkeur aan pdf bestanden die zijn opgebouwd in druk-kleuren (CMYK of PMS) en niet in beeldschermkleuren (RGB). Bij het ombouwen van beeldschermkleuren naar drukwerkkleuren kunnen onverwachte kleurveranderingen optreden.

Beeldscherm en drukwerkkleuren

Ook willen we graag dat alle 'grafische elementen' zoals lijnen, logo's en letters zoveel mogelijk gevectoriseerd zijn. Gevectoriseerde bestanden zijn onbeperkt uit te vergroten zonder kwaliteits verlies. Bitmap bestanden vertonen bij uitvergroting een 'schaakbord' of 'tegeltjes' patroon. Bij drukwerk worden deze afbeeldingen minder gestoken scherp.

Om de drukwerkbestanden aan te maken is kennis van het drukwerkproces noodzakelijk en moet er met de juiste programmatuur gewerkt worden. Bij deze programma's kunt u denken aan Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, Freehand en dergelijke. Maar bijvoorbeeld een opmaak die is gemaakt in Microsoft Word of Excel is niet geschikt om mee te gaan drukken.

Geïnteresseerd?
Als u meer wilt weten over de producten van Promopuzzel, dan kunt ons telefonisch benaderen (020-345 28 24) of ons een e-mail (info@promopuzzel.nl) sturen.

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u het informatieformulier invullen of een mail sturen aan: info@promopuzzel.nl.